Jan Charouz ZaVodou by Conseq
tiskovka
čtení na 3 minuty

Conseq spouští nový projekt ZaVodou. Chce změnit způsob, jakým se lidé dívají na svoji budoucnost.

Investiční skupina Conseq spouští novou penzijní platformu ZaVodou, která se kromě jednoduchého online sjednání penzijního spoření zaměří i na vzdělávání v oblasti finanční přípravy na budoucnost.

Tisková zpráva ze dne 12. 6. 2024

Proč se Conseq rozhodl pro založení nového brandu? „Že je důležité finančně se zabezpečit na stáří, to je pro nás v Consequ samozřejmé. Stále však vidíme, že mnoho mladých lidí tento fakt ignoruje. Proto jsme vytvořili nový, moderní brand ZaVodou, který si klade za cíl nejen nabídnout skvělý penzijní produkt, ale také celý proces zjednodušit a srozumitelně vysvětlit. A kdy jindy než v roce, který přináší v „penzijku“ mnoho změn, jako jsou větší daňové odpočty nebo zvýšení státních příspěvků,“ říká Richard Siuda, předseda představenstva Conseq.

Vedení celého projektu se ujal Jan Charouz, známý svojí automobilovou závodní kariérou, který má za sebou několik úspěšných online projektů v různých odvětvích, především automotive. To, že nepřichází z finančního prostředí, považuje za výhodu: „Sám jsem byl v penzijních pojmech na začátku ztracen. Proto to chceme v ZaVodou dělat jinak. Složité pojmy vysvětlíme, celým procesem provedeme a před našimi klienty nic neskrýváme. Jednodušeji už to snad ani nejde. Celý proces zabere pár minut a klient přitom ani nemusí vstát z gauče.“

Penzijní program ZaVodou nabízí tři strategie, konzervativní, vyváženou a dynamickou, které jsou založeny na strategii životního cyklu klienta. Na začátku investuje dynamicky s cílem dosáhnout co nejvyššího výnosu, s blížícím se koncem spoření pak přechází do konzervativnějších aktiv.

Penzijko srozumitelně pro všechny

Zatímco v Consequ uspokojí i ty náročnější klienty, kteří si chtějí například sestavit vlastní strategii, ZaVodou se na startu zaměřuje právě na co nejjednodušší sjednání a zvyšování finanční gramotnosti. Odborné pojmy jsou vysvětleny přímo ve formuláři, a navíc je klientům k dispozici AI chatbotka Ellie, která je celým procesem provede. Klienti mohou využít i Akademii ZaVodou, kde naleznou rady a tipy k péči o své finance a zajištění na stáří.

ZaVodou chce zacílit i na klienty, kteří stále setrvávají ve starém penzijku, tzv. penzijním připojištění. To je od roku 2013 pro nové klienty uzavřeno, přesto v něm stále setrvává více než 2,5 milionů klientů. Lákavá je pro ně především garance kladné nuly, která však výrazně omezuje potenciál výnosu. Střadatelé se tak připravují o možnost dosáhnout zajímavého zhodnocení, kterého dosahují fondy nového penzijka. Přechod z penzijního připojištění do doplňkového penzijního spoření dříve znamenal hodně papírování a zabral několik měsíců.

„Od letošního roku mají klienti možnost starou penzijní smlouvu tzv. zamrazit a k ní si založit nové penzijko. Mohou tak využít výhod nového penzijka a zároveň mají na již našetřených prostředcích stále garanci nezáporného zhodnocení,“ doplňuje Jan Charouz. “V ZaVodou budeme v nejbližší době také spouštět ověření pomocí BankID, díky čemuž si klienti převedou smlouvu z jiné společnosti doslova na pár kliknutí”.

Zázemí osvědčené investiční společnosti

Největší český nezávislý investiční manažer si za 30 let na trhu získal důvěru již více než 500 000 klientů. Na trh penzijního spoření vstoupil v roce 2012 akvizicí penzijní společnosti Aegon, není tedy žádným nováčkem a jeho penzijní produkty se pravidelně umisťují na předních příčkách v odborných anketách, jako je např. Zlatá koruna. Globální akciový účastnický fond je s výnosem 7,49 % p.a. od založení nejvýkonnějším penzijním fondem vůbec.*

*Minulé výnosy nejsou zárukou budoucích.

Potřebujete poradit? Domluvte si konzultaci zdarma.

Mohlo by vás zajímat

Získejte jako první rady a tipy pro váš bezstarostný důchod

max. 2 e-maily měsíčně

souhlasím se zasíláním newsletteru