starsi par v duchodu na plazi
penzijko
čtení na 2 minuty

Kdo je připraven, není překvapen. Investujte do budoucnosti už nyní.

Pokud jste narazili na tento článek, pravděpodobně zrovna řešíte, jak nejlépe naložit se svými financemi. Koupit dům, pořídit nový telefon nebo jet na dovolenou? A co takhle investovat do své budoucnosti? Ano, řeč je o penzijku. Ale jak začít?

1. Proč vůbec spořit na důchod když si chci peníze užívat teď?

Výše průměrného důchodu se nyní v Česku pohybuje okolo 20 tisíc korun. Podíl lidí v produktivním věku je však čím dál tím nižší a tak je při současném průběžném důchodovém systému nevyhnutelné, že důchodové dávky se budou spíše snižovat. Pokud si chcete užít důchod podle vašich představ je tak nutné, abyste mysleli na svoje finanční zajištění po odchodu z pracovního procesu. Možná toužíte cestovat, věnovat se svým koníčkům nebo si jen bezstarostně užívat s vnoučaty. Každý si svůj ideální důchod představuje jinak, jedno je ale jisté – bez spoření můžete na pohodovou penzi zapomenout.

2. Jak na to?

Jedním z nejefektivnějších způsobů, jak si vytvořit rezervu na důchod, je penzijko neboli doplňkové penzijní spoření. Spořit můžete již od 100 Kč měsíčně a výši příspěvku můžete upravovat dle vaší aktuální finanční situace. Navíc můžete získat až 2 760 Kč ročně na státních příspěvcích, ušetřit až 7 200 Kč na dani díky daňovému odpočtu a využít i případného příspěvku zaměstnavatele.

3. Je to složité?

Ne! Je to jednodušší, než si myslíte. Stačí vyplnit krátký dotazník, který vám pomůže s volbou vaší optimální penzijní strategie, doplnit údaje do smlouvy, ofotit pár dokladů a potvrdit prostřednictvím SMS. Za pár minut tak budete mít k dispozici komplexní řešení vaší penzijní budoucnosti. To vše z pohodlí vašeho domova. Finanční přípravu na důchod je jednoduše třeba řešit co nejdříve. Důvod je jasný – kdo je připraven, není překvapen. Díky doplňkovému penzijnímu spoření máte možnost se připravit tak, abyste si mohli v klidu užívat svůj vysněný důchod.

Zajímá Vás více? Ozvěte se nám!

Potřebujete poradit? Domluvte si konzultaci zdarma.

Mohlo by vás zajímat

Získejte jako první rady a tipy pro váš bezstarostný důchod

max. 2 e-maily měsíčně

souhlasím se zasíláním newsletteru